Extreme-plants is sinds januari 2013 onderdeel van Araflora.com. Op de nieuwe site www.araflora.com vindt u een groot aanbod van vleesetende planten. Onderdelen van de oude website extreme-plants zijn doorgelinkt naar de nieuwe Araflora site.Deze website (extreme-plants.eu) blijft online vanwege de vele bezoeken van onze vleesetende planten liefhebbers. Araflora is uw specialist op het gebied van verrassende en bijzondere exotische vleesetende planten voor binnen en buiten.

Laat u verrassen door ons brede assortiment carnivore planten met bijzondere kleuren, vormen en geuren. Wij hopen dat u net zo zult genieten van deze bijzondere planten als wij. Araflora is uniek vanwege de eigen kweek en onze speciale contacten met kwekerijen in Nederland. Naast het plantenaanbod voor verzamelaars, bieden wij ook planten voor de beginnende carnivore plantenliefhebber.

    Venus Fly Trap (Dionaea muscipula)
    American Pitcherplants (Sarracenia)
    Butterworts (Pinguicula)
    Tropical Pitcherplants (Nepenthes)
    Rainbow plants (Byblis)
    Roridula Australian Pitcherplants (Cephalotus)
    Bladderword (Utricularia)
    Cobra Plant (Darlingtonia)
    Corkscrew Plant (Genlisea)
    Brocchinia Dewy pine (Drosophyllum)
    Sun pitcher (Heliamphora)
    Sundews (Drosera)

Elke soort vleesetende plant heeft een eigen methode om zich te voeden, om prooi aan te trekken en om prooi te verteren. De Flycatcher heeft bijvoorbeeld klemmen die heel snel sluiten. De bladeren van de Sundew heeft tentakels waar het insect in vast komt te zitten. De bladeren van de Sarracenia hebben de vorm van een 'trompet’, deze worden gebruikt on insecten mee te vangen. De Nepenthes maakt gebruik van ‘cup’ vormen die aan de toppen van de bladeren hangen.

Er is geen reden om uw zorgen te maken, deze planten vangen alleen insecten. U maakt op een bijzondere kennis met deze bizarre wereld. Er zijn honderden verschillende soorten vleesetende planten in de wereld. Veel verschillende types zijn beschikbaar via de website van Araflora.

Nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief

Foto's